Spørsmål og svar

Her har vi samlet de vanligste spørsmålene om våre produkter.

Inneholder Betavivo havrehjerter gluten?

Ja

Hvorfor er Betavivo tyggetabletter ikke lenger tilgjengelige?

Betavivo tyggetabletter er dessverre utgått fra sortimentet. På grunn av manglende salg, kan vi ikke lenger produsere denne varen. Vi beklager dette.

Hva inneholder Betavivo?

En dagsposjon av havrehjerter består av havregryn, havrekli og fruktose. Betavivo inneholder 9,5 g karbohydrater, som er mindre enn 5 % av det anbefalte daglige inntaket i henhold til Livsmedelverket . Det er også stor forskjell på karbohydratene, siden de påvirker blodsukkeret på ulike måter. I Betavivo er det langsomme karbohydrater kombinert med en høy prosentandel betaglukanfiber som til sammen bidrar til et langsommere opptak av de raske karbohydratene og en jevnere blodsukkerkurve. Dette kan også føre til at metthetsfølelsen varer lenger. Se nedenfor for fullstendig ernæringsdeklarasjon:

Hvem bør spise Betavivo havrehjerter?

Betavivo kan spises av de fleste. Innholdet er helt naturlig.

Grupper som setter pris på Betavivo:

* De som må senke høyt blodkolesterol, som er en risikofaktor for hjerte- og karsykdommer. Også som supplement til legemiddelbehandling.
* De som har nedsatt glukosetoleranse (de som har diabetes type 2) eller som er i risikosonen (ofte overvektige med prediabetes). De som ønsker å opprettholde normale kolesterolverdier, som forebygging.
Alle som ønsker langvarig metthetsfølelse med få kalorier og lav GI.

Hva er Betavivo havrehjerter?

Betavivo havrehjerter er sprø havrehjerter med høy konsentrasjon av betaglukan. Betaglukan fra havre senker kolesterolet og blodsukkeret.

Hva gjør Betavivo havrehjerter unike?

Betavivo havrehjerter inneholder en høyere konsentrasjon av oppløselig, bioaktivt (med egenskapene som kreves for å gi de positive helseeffektene som beskrives nedenfor) betaglukan enn vanlige havreprodukter, som gryn, kli eller drikke. Produksjonsmetoden er unik og gir en produktkvalitet som bare finnes i Betavivo havrehjerter.

Gir Betavivo havrehjerter virkelige helseeffekter?

Ja, Betavivo havrehjerter inneholder betaglukan fra havre, som har vist seg å senke blodkolesterolet. Høyt kolesterol er en risikofaktor for utvikling av hjerte- og karsykdommer. 3 g betaglukan fra havre (innholdet i en porsjon Betavivo havrehjerter) er den daglige mengden som kreves for å senke kolesterolet. Inntak av betaglukan fra havre som en del av et måltid bidrar til å redusere blodsukkerstigningen etter måltider. Det er dokumentert at begge effektene er positive for helsen. Se referanser

Hvor lenge bør jeg spise Betavivo havrehjerter?

Jo lengre tid man spiser Betavivo, desto større er sannsynligheten for at den tilsiktede effekten oppnås. Alle resultater er individuelle, men for å senke blodkolesterolet anbefales daglig inntak i 2–3 måneder. Etter det bør man fortsette for å opprettholde kolesterolnivået. Effekten på blodsukkeret oppstår hver gang man inntar Betavivo.

Hvordan spiser man Betavivo havrehjerter?

Betavivo havrehjärtan har en god og nøytral havresmak som passer til frokost eller mellommåltider, f.eks. med melk, surmelk eller yoghurt. Smaksett gjerne med bær eller nøtter.

Hvordan doserer man Betavivo havrehjerter?

I pakningen følger det med et mål i papp som rommer 0,9 dl. Det tilsvarer hele den daglige dosen betaglukan (3 g) som anbefales for å senke høyt blodkolesterol.

Hvor lenge varer en forpakning med Betavivo Havrehjerter?

Pakningen inneholder 28 døgnporsjoner.

Har Betavivo havrehjerter noen bivirkninger?

Nei. Personer som ikke er vant til å spise kostfiber, kan oppleve økt gassdannelse. Ta da en mindre porsjon de første dagene, og drikk rikelig med vann. Da venner magen seg til det.

Har Betavivo havrehjerter noen kjente interaksjoner med legemidler?

Nei. De som bruker kolesterolsenkende legemidler (f.eks. statiner), kan med fordel supplere behandlingen med Betavivo havrehjerter.

Kjøp Betavivo på apotek og i helsebutikker