Statiner og naturlige alternativer

Legemidlene som foreskrives oftest er statiner. Det finnes også naturlige alternativ som har en dokumentert effekt på kolesterolinnholdet.

Statiner er en gruppe legemidler som senker det dårlige LDL-kolesterolet ved å redusere produksjonen av kolesterolet i leveren. Statiner inntas daglig og vanligvis resten av livet, fordi en pause i behandlingen på nytt fører til forhøyede kolesterolnivåer.

Bivirkninger av statiner

Noen opplever ingen eller svært få bivirkninger av statiner. Andre opplever noen plagsomme bivirkninger, som magebesvær, hodepine og kvalme. En annen bivirkning er muskel- eller leddsmerter. Fordelen med behandlingen er at man unngår hjerte- og karsykdommer med alvorlige komplikasjoner.

Senke kolesterolet på en naturlig måte

I henhold til direktivene fra EFSA (European Food Society Association) er det to ingredienser som ifølge forskning har vist seg å senke kolesterolet, det er betaglukan og plantesteroler. I Betavivo havrehjerter har vi betaglukan.

Betaglukan fra havre

Betaglukan fra havre senker kolesterol i blodet naturlig. Når du spiser havre dannes det en gele i kroppen, som binder gallesyren. Hvor mye gallesyre som bindes og blir tatt med ut av kroppen avhenger i stor grad av kvalitet og oppløselighet i betaglukan. Når mengden gallesyre reduseres i kroppen sendes signaler til leveren om å produsere mer, og for å utføre dette bruker leveren LDL-kolesterolet i blodet. Slik senkes LDL-kolesterolet og totalkolesterolet mens det gode HDL-kolesterolet forblir upåvirket. Nødvendig betaglukanmengde for å oppnå senkende effekt er en daglig dose på 3 g, som tilsvarer mengden du får i deg gjennom å spise en porsjon Betavivo havrehjerter. For å nå samme kolesterolsenkende effekt må du spise minst fire porsjoner havregrynsgrøt.